استاد کامل
ویژگی استاد کامل:
یکی از ویژگیهای مهم استاد، این است که خود، تحت تربیت استادی مطمئن به این درجات و مقامات رسیده باشد؛ یعنی خود به تنهایی و بدون نظارت استاد، اقدام به سیر و سلوک نکرده باشد. از میان کسانی که خودسر به چنین کاری اقدام میکنند، معدود افرادی هستند که به راهیافتن به درجات عالی و مقامات بالای عرفانی موفق میشوند. بیشتر چنین افرادی پس از مدتی تلاش، سست و بیانگیزه شده، آن را رها میکنند، یا با دستیابی به نتایج وآثاری ابتدایی، به همان احوال و نتایج مشغول شده، از ادامه راه باز میمانند. حتی ممکن است گرفتار کجرویها و آفات شوند. نیاز به این ویژگی بدان سبب است که حضور و همراهی استاد، موجب میشود سالک در هر مرحلهای با نام، خصوصیات و ویژگیهای آن آشنا شده، اعمال و وظایف مناسب آن را بیاموزد و از آفات احتمالی با خبر شود که همة این موارد برای تربیت دیگران ضروری مینماید.
ملاک در استاد کامل ریش بلند و حرف های قلمبه سلمبه و ادعاهای کذایی توسط خود او یا اطرافیانش نیست.
استاد کامل به خود دعوت نمی کند بلکه به خدا دعوت می کند.
استاد کامل از مشکلات و بیماری های شخصی ما به اذن الله با خبر است و راه درمان آن را متناسب با آیات قرآن و احادیث ائمه(علیهم السلام)ارائه میدهد.
استاد کامل نسخه های خارج از عقاید اسلام و فراتر از دین نمیدهد.
استاد کامل هم متخلق به اخلاق است هم در عوالم غیب سیر می کند.
توصیه:
توصیه می شود که طالب علم حقیقی که امیرمومنان(علیه السلام) در وصف آن فرمود:
{العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء }[1]نه یک شب نه یک ماه بلکه مداوم به ائمه(علیهم السلام)خاصه حضرت علی بن موسی الرضا(علیه السلام)و حضرت بقیه الله الاعظم(ارواحنا له الفداء)متوسل شود و با کمال احتیاط حرکت کرده و به اندک نشانه ای راضی نشود
بعلاوه مطالعه ی کتاب سیمای فرزانگان میتواند در شناخت ویژگی های استاد کامل واصل کمک فراوانی داشته باشد.
والحمدلله رب العالمین
اللهم صل علی محمد وآله الطاهرین